Gradovi i općine 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

MATURANTI: "Ludovanje" u granicama normale

Svake se godine s približavanjem maturantske „norijade“ u javnosti aktualiziraju teme poput opijanja mladih na javnim mjestima te posljedično uništavanja javne imovine. Policijska uprava, Grad Čakovec i druge nadležne službe u ovome razdoblju povećavaju nadzor - kod škola i u Perivoju Zrinskih povećana je prisutnost policije i zaštitara, organiziraju se građanske, odnosno roditeljske ophodnje.
Savjet mladih grada Čakovca na svojoj je posljednjoj sjednici također raspravljao o maturantima. Članovi su podržali napore da se „ludovanje“ svede na minimum, odnosno drži pod kontrolom, kao i ideju da se središnje proslave održavaju na jednome mjestu. Maturante su pozvali neka se suzdrže od uništavanja javne imovine, no, ipak su konstatirali i da je ta pojava u našem kraju izražena mnogo manje nego u većim sredinama poput Zagreba.
- Nije problem ludovati i slaviti, sve dok se ne dogodi nešto strašno. Te dane mlade ponese adrenalin i frustracije su velike te svatko ima potrebu napraviti neku glupost, rekao je na sjednici Savjeta zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan. Kao negativan primjer, naveo je skakanje u fontanu u Perivoju Zrinskih.
- Grad onda za njen popravak mora izdvojiti i do 60.000 kuna, a neki se istodobno pitaju zašto fontana ne radi, napomenuo je.
Nakon ovogodišnje „norijade“, analizirat će se situacija te za onu iduće godine pripremiti nove ideje i prijedlozi, zaključio je Savjet mladih. (V.Kelkedi)

Izvor: 3080