Gradovi i općine 10.01.2019. 13:49. Zadnja izmjena: 10.01.2019. 13:49.

Čakovec

Međimurje domaćin svečanog prijema diplomatskog zbora

Brojnim događanjima kojima se svečano obilježila 100. obljetnica ujedinjenja Međimurja s maticom zemljom Hrvatskom pridružila se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović organiziravši u Čakovcu svečani prijem za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija te vojne izaslanike akreditirane u Republici Hrvatskoj. Obzirom da je prijem i u prigodi obilježavanja 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske ovim činom izražen je znak poštovanja stanovnicima Međimurske županije te njihovoj obljetnici.

Uz hrvatsku predsjednicu prijemu su nazočili brojni veleposlanici, šefovi misija, predstavnici međunarodnih organizacija iz Hrvatske i susjednih zemalja. U ime Vlade Republike Hrvatske nazočila je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić a u ime Hrvatskog sabora potpredsjednik akademik Željko Reiner.

U ime nazočnih diplomata, hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zahvalio je doajen diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, apostolski nuncij monsinjor Giuseppe Pinto.