Gradovi i općine 05.09.2016. 13:31. Zadnja izmjena: 05.09.2016. 13:57.

Prvi dan nastave

Međimurje - uzor drugim krajevima prema modelu obrazovanja

Međimurski župan je danas (5. rujna) povodom prvog dana nastave posjetio Petar Zrinski Šenkovec kako bi se uvjerio da svih 430 učenika čekaju osigurani udžbenici te da nije bilo problema s prijevozom do škole.

Volim razgovarati s našim mladima koji mi potvrđuju da ono što radimo daje rezultate, rekao je župan i u točno 10 sati pozravio prvašiće, njih 54-ero.

Radi se na izgradnji, adaptaciji i opremanju škola, pripremljeni su projekti za energetsku obnovu Graditeljske škole i Ekonomske i trgovačke škole, kreće se s velikim projektom rekonstrukcije Učeničkog doma, završava se dvorana u OŠ Orehovica, te je započeta gradnja nove škole u Pribislavcu. Uz sva ulaganja i ove su godine osigurati asistenti u nastavi i za predškolarce, predškola za djecu romske nacionalne manjine, te besplatan obrok za učenike slabijeg imovinskog stanja.

Međimurska županija ima 1271 novog prvašića, o kojima brine u PU međimurska

I ove godine provodimo preventivnu akciju Poštujte naše znakove s ciljem zaštite najmlađih u prometu, rekla je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu PU međimurske Irena Branović.

Oko 4 tisuće učenika srednjih škola upisano je u sedamdesetak obrazovnih programa, a u Međimurju se vodi posebna briga o planiranju strukture upisa te usklađivanja ponuđenih školskih programa s tržištem rada.

Dostupnosti obrazovanja u prosječno svakom drugom domaćinstvu značajno doprinose ovi jedinstveni projekti, što prepoznaju i sami roditelji.