Gradovi i općine 05.09.2017. 13:40. Zadnja izmjena: 05.09.2017. 13:50.

LD "Prepelica"

MEĐIMURSKA NATJECANJA U LOVNOM STRELJAŠTVU: Prvenstvo osvojili Vratišinčari, ligu Draškovčani

U nedjelju, 3. rujna, na civilnom strelištu Lovačkog društva "Prepelica" Mala Subotica, uz tamošnji lovački dom na istočnom prilazu Palovcu, održano je posljednje ovogodišnje natjecanje u lovnom streljaštvu - prvenstvo Lovačkog saveza Međimurske županije u disciplini "trap" u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Nedjeljno je natjecanje otvorio, poželivši lovcima "mirnu ruku i oko sokolovo", zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. Uz predsjednika Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomira Grgeca i tajnika Mladena Lackovića te domaćina natjecanja, predsjednika LD "Prepelica" Franju Bukala, lovce iz cijelog Međimurja dočekali su s dobrodošlicom načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik općinskog vijeća Mladen Križaić. Glinene su golubove s velikom strašću u nedjelju obarali lovci iz lovačkih društava "Fazan" Dekanovec - Podturen, "Fazan" Donja Dubrava, "Fazan" Draškovec, "Fazan" Hodošan, "Fazan" Nedelišće, "Jastreb" Domašinec, LD Mursko Središće, "Patka" Donji Vidovec - Sveta Marija, "Prepelica" Mala Subotica, "Šljuka" Gornji Mihaljevec, "Zec" Čakovec, "Zec" Vratišinec i "Oletić", a vodila se i pojedinačna lista rezultata.

Odgovornost za regularnost i tijek natjecanja položena je na ramena glavnog suca Josipa Katanovića uz kojeg je tu odgovornost nosio i predsjednik komisije za lovno streljaštvo LSMŽ-a Ivica Varga.

Na posljednjem ovogodišnjem natjecanju ekipno najbolji su bili lovci LD "Zec" Vratišinec Goran Šoltić, Ivica Varga, Zdravko Hutinec, Mladen Frančić, Alen David,  i Tihomir Majerić, za njima su lovci LD "Fazan" Dekanovec - Podturen i LD "Fazan" Draškovec. Pobjednicima prvenstva LD "Zec" Vratišinec drugi puta za redom pripao je i veliki prijelazni pehar LSMŽ-a. Pojedinačno, najbolji je Dražen Matjašec iz LD "Prepelica" Mala Subotica, drugi je Neven Lepen, a treći Jasmin Jambrešić, obojica iz LD "Fazan" Dekanovec-Podturen.

Na nedjeljnom druženju strijelaca podijeljeni su pehari i medalje najboljim ekipama i pojedincima u Međimurskoj ligi strijelaca u disciplini "trap" za 2017. godinu. Liga se je odvijala kroz 15 kola, a pucalo je 15 ekipa. Najbolji u ekipnoj konkurenciji lige bili su lovci LD "Fazan" Draškovec Ivan Balent, Stanko Balent, Franjo Matjačić, Slavko Matjačić, Zdravko Varga, Vlado Slaviček i Vlado Granatir, drugi su bili lovci ekipe LD "Zec" Vratišinec, a treći lovci LD "Fazan" Dekanovec - Podturen.

Pojedinačno, najbolji je strijelac bio Mladen Srnec iz LD "Fazan" Donja Dubrava, drugoplasirani je bio Neven Lepen iz LD "Fazan" Dekanovec – Podturen, a trećeplasirani Dražen Matjašec iz LD "Prepelica" Mala Subotica.