Gradovi i općine 15.02.2019. 10:24. Zadnja izmjena: 15.02.2019. 10:26.

MURID

Međimurska županija četvrtu godinu za redom podupire djelatnosti rane intervencije

U prostorijama Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) danas je potpisan ugovor vrijedan 350.000 kuna kojim Međimurska županija četvrtu godinu za redom podupire djelatnosti rane intervencije. Ugovor o izravnoj dodijeli financijskih sredstava za sufinanciranje socijalne usluge rane intervencije i poludnevnog boravka u MURID-u potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

MURID je jedini izvaninstitucionalni pružatelj socijalnih usluga rane intervencije u ovom dijelu Hrvatske, naglasio je župan Posavec te dodao kako se nada da će i druge županije prihvatiti ovakav model sufinanciranja: „Uloga lokalne zajednice prema potrebitima najbolje se vidi i očituje u ovakvim oblicima podrške. Međimurska županija je županija koja je najviše socijalno osjetljiva županija u segmentu financijskih sredstava koja se iz proračuna izdvajaju za djecu s poteškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom, osobne asistente u vrtićima i školama. Naša želja je da uvođenjem novih standarda i  kvalitetnim programima jačamo kvalitetu života lokalne zajednice. “

Korisnika i potreba ima sve više, posebice iz drugih županija diljem Hrvatske. „Već četiri godine za redom dobivamo sustavnu i direktnu podršku od strane Međimurske županije, no takva podjela i sufinanciranje troškova socijalnih usluga na razini jedinica lokalne samouprave još uvijek je jedinstvena i specifična na području Hrvatske i regije.“, rekla je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko zahvalivši pritom Međimurskoj županiji i županu Posavcu što su prepoznali njihovu djelatnost.