Gradovi i općine 23.05.2018. 09:11. Zadnja izmjena: 23.05.2018. 09:12.

Potpisan sporazum i ugovor

Međimurska županija sufinancira projekte na području općine Nedelišće

U vijećnici Općine Nedelišće, jučer, 22. svibnja potpisan je Sporazum o sufinanciranju izgradnje doma kulture u Macincu te ugovor o donaciji nogometnom klubu „Međimurec“ Dunjkovec – Pretetinec.

Prvi Sporazum odnosi se na financijsku podršku Međimurske županije kod izgradnje doma kulture u Macincu koji je u vlasništvu je Općine Nedelišće. Međimurska županija sufinancirat će izgradnju Doma kulture u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna što je potvrda da je promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta te skrb za društveni razvitak kulture od zajedničkog interesa Općine i Županije. Ujedno, ovom prigodom, župan Međimurske županije potpisao je i ugovor o donaciji NK „Međimurec“ Dunjkovec- Pretetinec u iznosu od 40.000,00 kuna koje će biti korištene za potrebe održavanja 20. Međunarodnog nogometnog turnira dvanaestogodišnjaka koji se održava pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“

Matija Posavec, župan Međimurske županije istaknuo je kako su ovo dva vrlo važna i vrijedna projekta, a Međimurska županija shodno svojim mogućnostima ulaže u infrastrukturne projekte u manjim mjestima kako bi svako mjesto imalo svoj Dom, mjesto za druženje, manifestacije i stvaranje novih uspomena. Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće zahvalio je županu na podršci te je rekao kako će Općina pomoći sa 140.000,00 kuna, a ovo današnje potpisivanje Sporazuma i ugovora je rezultat dobre suradnje Međimurske županije i Općine Nedelišće, a također je rekao kako je ponosan što se sam turnir U-13, održava upravo u Općini te da će ove godine i na NK u Nedelišću biti paralelno odigrane utakmice nogometaša iz čak 11 zemalja.

Svečanosti potpisivanju Sporazuma nazočili su i zamjenici načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak i Željko Kacun, predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Boršćak, predsjednik VMO Macinec Ivan Krištofić, županijski pročelnik Branko Sušec i županijski vijećnik Željko Kofjač.