Gradovi i općine 13.03.2018. 14:57. Zadnja izmjena: 13.03.2018. 15:01.

U TOP 10

Međimurski tim u Cannesu primio priznanje Financial Timesa

Prestižni fDi magazine uvrstio je Međimursku županiju u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. Ovo priznanje Financial Times-a s kojim se tek rijetke regije mogu pohvaliti, osobno je županu Međimurske županije Matiji Posavcu uručila glavna urednica Financial Timesa Courtney Fingar na velikoj svečanosti priređenoj u francuskom Cannesu.

Međimurje među top 10 regija za investicije u Europi!

Međimurska delegacija koju su sačinjavali uz župana još i direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e Sandra Polanec Marinović, Jako Horvat, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal, dobila je uz priznanje i priliku za predstavljanje Međimurja koje nosi višestruku dobit i vidljivost diljem svijeta.

- fDi Magazin prikuplja podatke pomoću specijaliziranih alata za izravna strana ulaganja (fDi Benchmark, fDi Market i dr.), a ove godine to je učinjeno za ukupno 489 lokacija, u kategoriji za FDI strategiju, poseban žiri ocjenjivao pak je ukupno 146 lokacija među kojima je i Međimurje koje se nametnulo tijekom godina. Moram naglasiti kako je ovo jedno od prestižnijih rangiranja bilo koje regije, potpuno nezavisno, visoko objektivno i kvalitetno, ali je pritom i dokazano da poduzetnici i investitori na ranking obraćaju mnogo pozornosti, rekla je glavna urednica Financial Timesa i čestitala međimurskom županu.

Bez sumnje, pozitivna atmosfera koja je stvorena oko Međimurja, ali i činjenica kako je ono prepoznato i diljem svijeta odaslano niz prednosti našeg kraja - uređenost, razvijena komunalna infrastruktura, ulaganje u programe, u obrazovanje, transparentna javna uprava, efikasnost izdavanja građevinskih dozvola, korištenje EU fondova, kvalitetna regionalna razvojna agencija, dovest će do sve više kvalitete življenja i okruženja na sjeveru Hrvatske, kao atraktivne lokacija za investitore, poduzetništvo i razvoj uopće.