Gradovi i općine 18.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

MEĐIMURSKIM UTEMELJITELJIMA PODIJELJENE ZAHVALNICE

Nitko nema pravo poigravati se s vama i vašim obiteljima, ponižavati vas i omalovažavati vaš doprinos u stvaranju naše države Hrvatske – poručio je Milan Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a“ dr.Franjo Tuđman“, u Čakovcu na dodjeli zahvalnica članovima Kluba utemeljitelja s područja Međimurja.

 

- Drago mi je što sam ovdje upravo na 23.obljetnicu oslobođenja Međimurja od JNA, jer svaka puška koja je ovdje nađena tijekom zauzimanja vojnih objekata, otišla je diljem Hrvatske koja se obranila u Domovinskom ratu, istaknuo je Kovač. Govoreći o važnosti utemeljitelja, naglasio je ulogu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a, dr.Franje Tuđmana. 

 

- Hrvatska demokratska zajednica vratila se korijenima, a pod vodstvom Tomislava Karamarka, niže pobjedu za pobjedom, zaključio je M.Kovač.

 

Član nacionalnog Predsjedništva i predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat, uz prigodne čestitke primateljima zahvalnica upućenih od predsjednika Karamarka, osvrnuo se na česte pohode aktualnog predsjednika Josipovića, Međimurju, poput ovog na Dan oslobođenja Međimurja od JNA.

 

- U posljednjih šest mjeseci aktualni predsjednik Međimurje je pohodio čak 8 puta! To je zato što jedino još u Međimurje može doći neopterećen s obzirom na biračko tijelo. Htio bih da jednom on ili premijer dođu u radni posjet, službeni, da dio kolača kojeg Međimurci plaćaju u državnu blagajnu donese natrag u Međimurje, a ne da se pojavljuje samo na nekakvim proslavama i domjencima – poručio je D.Horvat.

 

Predsjednik Kluba utemeljitelja međimurskog HDZ-a, Marijan Ramušćak, također se osvrnuo na „vladajuće“.

 

- Kukuriku koalicija uspjela je u samo tri godine stvoriti gospodarsku, kulturnu i političku pustoš, posvemašnji kaos koji vlada svim područjima života. Uspjela je unijeti razdor u hrvatsko nacionalno biće, ogorčeno je kazao M.Ramušćak.

 

Na svečanosti dodjele bili su i članovi Predsjedništva Kluba utemeljitelja, Tomislav Družak i Ile Baković, tajnik Kluba Bert Parać, te visoki dužnosnici oružanih snaga HV-a u mirovini, Drago Horvat i Mijo Crnoja. 

 

Izvor: 3099