Gradovi i općine 15.10.2018. 14:39. Zadnja izmjena: 15.10.2018. 14:42.

Udruga slijepih MŽ

Međunarodni dan bijelog štapa obilježen u Čakovcu

Udruga slijepih Međimurske županije organizirala je obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa. Predsjednica Udruge Marija Ciglar istaknula je kako su u sadržajnom programu organizirani „Dan otvorenih vrata“ Udruge kako bi se šira javnost upoznala sa sadržajem i načinom rada i funkcioniranja Udruge slijepih u Međimurju. Održane su kreativne radionice, igranje viseće kuglane i govornog pikada za članove i zainteresiranu javnost. Predstavljena su pomagala za slijepe osobe, a prezentiran je projekt „Pogled u budućnost“ za pružanje usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2018./2019. školsku godinu – socijalno uključivanje djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovne programe.

U Katoličkom domu u Čakovcu održan je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili članovi udruga slijepih, zahvaljujući „Dogovoru o međusobnoj suradnji“ između Udruge slijepih Međimurske županije, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Ptuj te Udruge slijepih Varaždinske županije. Posjetitelji su uživali u predstavi „Krtice“, Kerekesh teatra iz Varaždina.

Ovogodišnji slogan obilježavanja Dana bijelog štapa je „Kako pronaći sebe“. Pokrovitelj ovogodišnjeg obilježavanja je Međimurska županija, a riječi podrške i zahvale radu Udruge i brige za članove uputio je župan Matija Posavec, istaknuvši kako je u Međimurju velika pozornost usmjerena prema osobama s invaliditetom i da će uvijek biti partneri u osmišljavanju novih projekata i pomoći članovima Udruge.