Gradovi i općine 27.12.2016. 12:24. Zadnja izmjena: 27.12.2016. 12:36.

Općina Selnica

Mještani Bukovca za Božić dobili najljepši poklon - cestu

Već 30 godina živim na toj cesti. Za to vrijeme sam se pošteno nagutala praha. Ljeti smo uvijek morali imati zatvorene prozore. Situacija je bila neizdrživa. Napokon smo dočekali da nam naprave asfalt. Jedino ne znam što ću sada sa sobom jer više neću morati čistiti prozore svaki dan, našalila se Nada Stojko iz Bukovca, koja je zajedno sa svojim sumještanima dugih 20 godina čekala asfaltiranje prometnice. Nakon godina ignoriranja, prosvjeda, neispunjenih obećanja od strane prijašnjih lokalnih vlasti (op.n. mještani su čak platili da im se napravi cesta) te najava tužbi, mještanima je želja napokon ostvarena.

12. prosinca svim će mještanima Bukovca ostati u sjećanju kao dan kada je službeno puštena u pogon rekonstruirana i asfaltirana cesta koja vodi prema Toplicama Sveti Martin. Spomenuta prometnica povezuje dvije susjedne općine, a njezinom je realizacijom riješen problem 10 kućanstava koja su smještena uz nju. Mještani su za tu prigodu pripremili pravo slavlje kojem su se odazvali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević i ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini koja se kratko osvrnula na tijek događaja.

Želja Općine Selnica bila je da se ovaj dio makadama prekategorizira u županijsku cestu. 2013. godine uspjeli smo to ostvariti. U međuvremenu se otvorilo klizište zbog čega smo osim obnove i asfaltiranja kolnika na ovom dijelu riješili i problem sanacije oborinske odvodnje postavljanjem kanalica i rubnika, pojasnila je ravnateljica ŽUC-a te dodala da se asfaltiranih 930 metara, u što je uloženo oko 600 tisuća kuna, spaja na asfaltirani dio na području Općine Sveti Martin na Muri.

Odavde do Martina ima oko sedam kilometara. Cesta je i sad bila prometna, a pošto više nema makadama promet će se još više povećati, mišljenja su mještani Bukovca koji ponosno ističu da zahvaljujući novoj cesti više ne žive na kraju svijeta.

Mještani su uoči otvorenja ceste pripremili pravu gozbu

Cesta prema staroj školi

Asfaltiranje drugog dijela spomenute ceste koji se račva prema bukovečkoj staroj školi nalazi se na listi prioriteta Općine Selnica za naredno razdoblje.

Taj dio je općinski i planiramo ga riješiti putem fondova. Projekt smo među prvima predali na mjeru 7.2 i očekujemo da ćemo dobiti sredstva za izgradnju. Cesta duljine približno 1700 metara vrijedna je oko 1,5 milijuna kuna, a za njezinu smo izgradnju ishodili građevinsku dozvolu, pojasnio je načelnik Općine Selnica Ervin Vičević.