Gradovi i općine 10.03.2020. 10:30. Zadnja izmjena: 10.03.2020. 10:31.

Preventivna akcija

Moj prijatelj policajac i ja u prometu

U ponedjeljak, 9. ožujka u čakovečkom dječjem vrtiću "Cipelica“ Policijska uprava međimurska započela je s provođenjem preventivne akcije "Moj prijatelj policajac i ja u prometu“, koja će se tijekom ožujka i travnja provoditi u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.

Podršku provođenju ove preventivne aktivnosti svojom nazočnošću pružili su zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Mario Medved i predsjednica Koordinacijskog odbora - "Čakovec, grad prijatelj djece", Gordana Šoltić Siladi. Djeci su uputili prigodne poruke usmjerene na sigurno kretanje u prometu.

Tijekom edukativnog predavanja policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Irena Branović posebnu pažnju posvetila je usvajanju osnovnih pravila prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama, kako bi se djeca što bolje pripremila za samostalno sudjelovanje u prometu kada krenu u školu. U tu svrhu postavljeni su edukativni poligoni za pješake koje su osigurali Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Grad Čakovec (Koordinacijski odbor - "Čakovec, grad prijatelj djece").

- Cilj ove akcije je upozoriti djecu na opasnosti koje na njih vrbaju prilikom sudjelovanja u prometu, te im na zanimljiv način objasniti kako se što sigurnije kretati u prometu, naglasila je policijska službenica, Irena Branović