Gradovi i općine 15.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

MOTO KLUB IZ KOTORIBE SKLOPIO PRJATELJSTVO S MEKSIČKIM GLAZBNIM SASTAVOM

Meksikanci oduševljeni svime što su im Kotoripčani ponudili

 

Putem Internet promocije, gdje se je posebno istaknuo predsjednik Marko Matotek, članovi Moto kluba Rolling fish iz Kotoribe tri mjeseca su dogovarali dolazak u Hrvatsku, odnosno Kotoribu meksičkog glazbenog sastava EnOugh Has Been Said. Oni su u  ovaj donjomeđimurski kutak došli u četvrtak 9.listopada iz čeških toplica Karlovye Vary, a u sklopu njihove europske turneje. U Kotoribi su proveli tri dana, vrijeme koje su iskoristili da se pobliže upoznaju s članstvom svojih domaćina, da razgledaju Kotoribu i okolicu, da isprobaju pravu domaću međimursku hranu, pića koja se ovdje konzumiraju da bi ostali posebno oduševljeni karlovačkim pivom. A njihovi domaćini nisu štedjeli novaca, truda i vremena kako bi im ugodili na svakom koraku pa su između ostaloga spravljali jela uz koja se koristi dosta kečapa što je Meksikancima svakodnevna ponuda njihovih trpeza.

 

U sedmeročlanoj meksičkoj ekspediciji bili su glazbenici: Dario(26), Alexis(31), Leo(26) Aljeandro(28) Daniel(25) i David(25) koji su svirali žanrove metal, hardcore i heavy metal,iznjedrivši zasluženi pljesak  i oduševljenje150 nazočnih koji su se „stinuli“ u klupskim prostorijama u kasno večernjim satima u petak 10.listopada, kada je koncert održan, a došli su iz svih dijelova Međimurja i šire. Kao predgrupa nastupu Meksikanaca nastupio je sviranjem heavy metala 4-člani čakovečki glazbeni sastav  Somon.

 

Oduševljeni Meksikanci su prepuni dojmova iz Kotoribe u pravcu Mađarske otputovali u subotu. Njihova europska turneja završava u Belgiji. Dario Dobranski, dr.med.vet., dopredsjednik kluba, s ponosom je istaknuo kako su oni jedini hrvatski moto klub koji je u svoju sredinu uspio dovesti ove renomirane glazbenike s kojima nije isključena daljnja suradnja. 

Izvor: 3103