Gradovi i općine 07.10.2020. 10:00. Zadnja izmjena: 07.10.2020. 10:01.

Županija

M.Središće i okolica: Poslove iz područja matičarstva i legalizacije obaviti možete i u M.Središću

Građani Murskog Središća te općina Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec od ovog će tjedna moći rješavati poslove iz područja matičarstva i legalizacije u novim prostorima u Murskom Središću. Zahvaljujući Ugovoru o korištenju poslovnog prostora koji su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, Županija je na besplatno korištenje od Grada dobila prostor od 70 m2 koji će se koristiti isključivo za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Međimurske županije i povjerenih poslova državne uprave.

Izgradnjom novog dječjeg vrtića u Murskom Središću oslobođen je prostor „stare škole“ u koje se preselila Gradska uprava Murskog Središća, dok će se u oslobođenim prostorima Gradske uprave nalaziti Ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, Matični ured, Ured za gospodarstvo, kao i Uprava komunalnog poduzeća Murs-ekom.

Gradonačelnik Srpak naglasio je kako je cilj olakšati rješavanje administrativnih pitanja te time povećati standard usluge javnih službi na viši nivo. Sve potrebne usluge bit će dostupne na jednom mjestu, a preostali slobodni prostori namijeni su potrebama udruga civilnog društva. Zgrada posjeduje lift, čime će biti olakšan pristup svim građanima s poteškoćama u kretanju.

„Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji Grada Mursko Središće i Međimurske županije građanima Murskog Središća i okolnih općina osigurat će se brža i efikasnija javna uprava. “, kazao je župan Posavec pojasnivši da će se u Murskom Središću moći obaviti poslovi iz upravnih područja gospodarstva, društvenih djelatnosti, matičarstva i gospodarstva.

Građani će u uredima ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije moći obaviti poslove legalizacije te predati zahtjeve i pitanja za rješavanje, a postepeno će se uvoditi postupci izdavanja uporabnih i građevinskih dozvola. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnik Ureda Grada Mursko Središće Miljenko Štefanić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša MŽ Stjepan Lacković, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove MŽ Milorad Novković, djelatnice Matičnog ureda Mursko Središće Melita Hamer i Bojana Tomašić i stručna referentica za gradnju Ispostave Mursko Središće Andreja Kamenar. Po potpisivanju ugovora gradonačelnik i župan sa suradnicima obišli su prostorije u kojima će biti smješteni županijski i državni uredi te komunalno poduzeće.