Gradovi i općine 23.09.2019. 13:30. Zadnja izmjena: 23.09.2019. 13:42.

Prometna infrastruktura

[Mursko Središće] Iduće godine rekonstrukcija, a i semafori?

U gradskoj upravi u Murskom Središću održan je radni sastanak na kojem je Davor Bobičanec, rukovoditelj PJ Hrvatskih cesta Varaždin obavijestio gradonačelnika Dražena Srpaka i njegove suradnike, Miljenka Štefanića i Josipa Sršana, da je rekonstrukciju dionice državne ceste DC209 od Slemenica do Murskog Središća Vlada RH kao projekt uvrstila 2020. godinu s rokom izvedbe od 18 mjeseci.

Hrvatske ceste imaju već građevinsku dozvolu i riješene imovinsko pravne poslove na trasi, još je samo u projektiranju ključno raskršće, što će biti završeno do siječnja 2020. godine, da bi se do turističke sezone završilo radove na raskršću i osigurala sigurnost u pojačanom prometu u sezoni.

Vrijednost investicije je 44.000.000 kuna, a uz obnovu ceste najavljena je i skora obnova mosta preko Mure. Osim što će cesta na spomenutoj dionici biti širine kolnika 6,5 m s obostrano položenim biciklističkim trakama, u idućoj se godini očekuje i semaforizacija raskršća u centru Murskog Središća i uređenje pristupa osobama s posebnim potrebama s biciklističke trake na kolnik, kao i obnova i preuređenje horizontalne i vertikalne signalizacije.