Gradovi i općine 08.01.2020. 09:53. Zadnja izmjena: 08.01.2020. 09:54.

Sastanak

MURSKO SREDIŠĆE: O aglomeraciji, natječajima i udomiteljstvu

U Murskom Središću u utorak, 7. siječnja održan je sastanak na kojem je bilo riječi o gradskim aktualnostima, projektu Aglomeracija Mursko Središće, radu nedjeljom, promociji udomiteljstva i problematici u romskom naselju Sitnice. Prisustvovali su gradonačelnik Dražen Srpak, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurje Marina Hoblaj i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Mursko Središće Miljenko Štefanić.

Gradonačelnik je pozvao udruge da se prijave na natječaj za financiranje svojih programa, projekata i manifestacija te najavio dodjelu poticaja koji su uvedeni prošle godine, za rušenje i obnovu starih kuća i za kupnju ili gradnju prve nekretnine na području grada, nabrojio je i sve pogodnosti za mlade obitelji koje odluče graditi kuću na području grada. Govorio je i o tome kako su sve financijske snage usmjerene na aglomeraciju u Murskom Središću, projekt vrijedan 250 milijuna kuna, te kako je aglomeracija započela u ulici Slatine. Pozvao je građane da potpišu ugovore o priključenju na sustav javne odvodnje i da se spoje na javni vodoopskrbni sustav za vrijeme izvođenja radova kako bi izbjegli nepotrebne troškove.

Vezano uz rad trgovina nedjeljom naveo je kako je Grad zamalo uspio postići dogovor oko toga da trgovine nedjeljom ne rade jer su svi gospodarski subjekti bili za to osim jednoga.

Predsjednica Udruge udomitelja Međimurja Marina Hoblaj zahvalila je gradonačelniku na pomoći oko promocije udomiteljstva. Spomenula je kako su u Murskom Središću samo dvije udomiteljske obitelji te je potrebno više promovirati udomiteljstvo dok je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Alenka Bilić navela da trenutno nedostaje najmanje 16 udomitelja te je pozvala zainteresirane građane da se jave Centru za socijalnu skrb koji provodi edukaciju nakon koje se može udomiti uz ispunjavanje određenih kriterija.