Gradovi i općine 29.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 09:15.

MURSKO SREDIŠĆE: Obilježena godišnjica zaustavljanja tenkova

Polaganjem vijenaca na spomen-ploču zaustavljanja tenkova na zgradi Veterinarske stanice u Ulici Josipa Broza Tita te molitvom i paljenjem svijeća ispred Piramide, u nedjelju je u Murskom Središću svečano obilježena 24. godišnjica zaustavljanja tenkova bivše JNA.

Uz sudionike tog povijesnog događaja, predstavnike branitelja, policije, gradskih čelnika, svečanosti su se odazvali i predstavnici lokalne zajednice iz Slovenije i Mađarske te Međimurske županije. Nakon prigodnih govora predsjednika Gradskog vijeća MiljenkaCmrečaka, zamjenika župana Zorana Vidovića i gradonačelnika Dražena Srpaka, koji su pozivali na jedinstvo i prevladavanje razlika u društvu, u pratnji Gradskog puhačkog orkestra, Počasnog zdruga i Rudarske garde, kolona se preselila pred Piramidu, spomenik braniteljima kraj kojeg je župnik Tomislav Antekolović održao molitvu.

U sklopu obilježavanja godišnjice, uz zgradu Gradske uprave održani su izložba ratnih fotografija Darka Gorenaka, pod nazivom "Istina jednog vremena"  i prigodni domjenak. (VT)       

Izvor: 3140