Gradovi i općine 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

MURSKO SREDIŠĆE: Sve se više govori o građanskim stražama

Proteklog četvrtka održan je sastanak čelnih ljudi Grada Mursko Središće s Miljenkom Vrbancem, načelnikom Policijske postaje Mursko Središće. Gradonačelnik Dražen Srpak razgovor je inicirao zbog sve veće nesigurnosti građana te sve učestalijih i drskijih provala i krađa lopovskih grupa.
Gradonačelnik je upozorio na potrebu većeg opreza samih građana te na potrebu dobrosusjedske suradnje, kad su pljačkaši u pitanju, a predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak pozvao je građane na bolju suradnju građana i policije putem stalne komunikacije, kako bi se što lakše i što brže otkrili počinitelji. Načelnik Vrbanec rekao je da je na gradskom području izvršeno deset provala, a u samom naselju pet provala i jedan pokušaj te da se takve stvari događaju uglavnom u kasnim noćnim satima, obično od 1 do 4 sata ujutro. Policija je ekipirana s dovoljno ljudi, međutim, i Vrabanec je upozorio na otuđenost među sugrađanima, kad često susjeda nije briga što se događa u dvorištu do njegovog. To lopovima u velikoj mjeri olakšava posao. Građani su pozvani da svako sumnjivo ponašanje ili daogađanja obvezno prijave, a policija će svaku dojavi provjeriti. Da bi komunikacija između građana i policije trebala biti bolja, smatra i zamjenik gradonačelnika Zvonko Vrtarić koji je do sada i sam čak četiri puta bio žrtva lopova.
Niti policija, niti gradske vlasti nisu s odobravanjem primili ideje o osnivanju građanskih straža, o čemu se sve češčće govori u Murskom Središću. Građani su pozvani na suzdržanost i prepuštanje policiji njezina posla.
V.Trstenjak

Izvor: 3056