Gradovi i općine 10.09.2019. 09:54. Zadnja izmjena: 10.09.2019. 09:58.

Rekonstrukcija Ulice Slatine

[Mursko Središće] Uz novi vrtić niču i gradilišta

Na lokaciji Slatine u Murtskom Središću gdje se gradi novi dječji vrtić, a u istomk se nizu nalazi i šest novih gradilišta, započela je rekonstrukcija prometnice.

Prometnica će se rekonstruirati (i dograditi) od Ulice Marka Kovača do spoja (raskrižja) sa odvojkom Ulice Slatine (do tvrtke Tid extra d.o.o.), a to podrazumijeva izgradnju fekalnog i oborinskog sustava kanalizacije, širenje plinske mreže, instaliranje nove javne rasvjete, izmještanje i produženje postojeće niskonaponske mreže, uređenje parkirališta uz dječji vrtić te izgradnja prometnice s pješačko-biciklističkom stazom.

Vrijednost radova je 2.726.650 kuna, fekalnu i oborinsku kanalizaciju, prometnicu i pješačko biciklističke staze gradi čakovečka "Tegra", a javnu će rasvjetu instalirati "Elektro-mont". 

U nastavku nabrojenih radova u 2020. ide se uz nova gradilišta (što je već ugovoreno), a prema projektima u zahvatu je dio ulice od tvrtke "Tid extra" do tvrtke "Sobočan interijeri" i spoj sa Ulicom Ruđera Boškovića. Dinamika tih radova ovisit će o proračunskim mogućnostima Grada. 

Izvor: 3359