Gradovi i općine 09.09.2016. 10:02. Zadnja izmjena: 09.09.2016. 10:04.

Gradski bazeni "Marija Ružić"

Na čakovečkim bazenima izvršeni radovi redovnog remonta u vrijednosti od pola milijuna kuna

Gradski bazeni Marija Ružić u Čakovcu prošli su krajem kolovoza i prvih dana rujna uobičajeni redovni remont. Obavljeni poslovi, ali i neke druge aktivnosti GP-a Ekom, bile su tema razgovora s novinarima koji su u četvrtak, 8. rujna, održali predsjednik NO-a Ekom Stjepan Koraj i direktor tvrtke Miodrag Novosel.

Trend u poslovanju Ekom-a i ove je godine pozitivan, financijski pokazatelji su povoljni, povećan je broj posjetitelja Bazena, rekao je Koraj o općoj slici rada Ekom-a ove godine.

Pozivam sve građane da i bazene, ali i druge objekte kojima upravlja Ekom koriste čim više, sve ovo za njih se i radi. Bazeni su tehnički i energetski složen objekt i remont je zato zahtjevan i delikatan posao, rekao je Novosel.

Već se bliže i punoljetnosti, ovo im je osamnaesta godina rada, pa je i vrijeme korištenja na nekim mjestima već ostavilo traga, a popravci iziskivali dodatni trud.

Miodrag Novosel (lijevo) i Stjepan Koraj: nastavljen pozitivan trend poslovanja Ekoma, financijski su pokazatelji povoljni, posjetitelja sve više

Ovim remontom zapravo su već počele pripreme za onaj sljedeći, kao što je već običaj, tada će pozornost biti posvećena nekim stvarima uočenima sada, ali koje nisu hitne i za koje ovaj put za popravke nije bilo vremena ili raspoloživih sredstava, rekao je Novosel. Iscrpno je izložio obavljene poslove, oni će stajati oko 350 tisuća kuna, rekao je, prema računima koje budu poslali vanjski pružaoci usluga.

Istaknuo je da je najveći dio posla obavila vrijedna ekipa zaposlenika Ekoma, čime je ušteđeno 150 tisuća kuna. Nakon ponovnog punjenja vodom i završnih kontrola njene kvalitete i zdravstvene ispravnosti, Gradski bazeni za građane će ponovo biti otvoreni u petak, 9. rujna.

Pozivajući građane da ih posjete podsjetio je i na pogodnosti koje im se nude, to je popust za članove udruga umirovljenika s područja Grada Čakovca, povoljnija cijena ulaznice za građane Grada Čakovca nedjeljom od 18 do 22 sata, a gratis ulaz gostu koji na dan posjeta slavi rođendan.