Gradovi i općine 14.01.2017. 08:09. Zadnja izmjena: 14.01.2017. 08:13.

Županijski centar 112

Na cestama zimski uvjeti, proglašen III. stupanj pripravnosti

Zbog snijega su na području Međimurske županije na snazi zimski uvjeti. Proglašen je III. stupanj pripravnosti te je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i obavlja raščišćavanje prometnica. Zbog pojačanog prometa u popodnevnim satima dolazi do zastoja na uzbrdicama i rotorima (petak). zbog mokrog i teškog snijega na više mjesta došlo je do pada grana na cestu (petak).

Zasad su sve ceste otvorene za promet. također je bilo nekoliko kvarova na elektroenergetskim postrojenjima zbog čega su neka naselja bila kratko bez el. energije, a za neka naselja se očekuje da će kvar biti otklonjen tijekom večeri.

Kvarovi su trajali cca 1 sat. Dio Gornjeg Međimurja je i dalje bez el. energije i sa radovima će nastaviti u tijeku dana (subote). U tijeku noći je došlo do prekida u Belici, ali je kvar otklonjen u jutarnjim satima. Snijeg je prestao padati u večernjim satima.

Zabilježeni su srušena stabla u Preseki, kod Otoka, Gornja Dubrava, kod Palinovca, cesta Žiškovec - Vratišinec. Srušena su i dva telefonska stupa u Vučetincu i Lopatincu.
Osim toga, JVP Čakovec je isto tako imao zasebne intervencije u vezi srušenih stabala.
prometovanje kamionima je ograničeno zbog zimskih uvjeta.
Zimski uvjeti su na autocesti A4 Breznički Hum - Goričan ukinuti u 1:00 sati.

Klimatološka postaja Nedelišće u 7:00 sati: visina snijega je + 13 cm, a temperatura zraka je - 1 °C.