Gradovi i općine 16.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

NA PODRUČJU MURSKOG SREDIŠĆA TRETIRANE LARVE KOMARACA

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak izdao je priopćenje za javnost u vezi tretiranja larvi mladih komaraca na području Grada Mursko Središće. 

Tretiranje je provedeno 11. lipnja na četiri lokacije u Štrukovcu, Peklenici i Murskom Središću, u dogovoru s nadležnom stručnom službom poduzeća „Bioinstitut“ Čakovec, a prema nalazu zaraženosti predmetnih područja dostavljenom od strane Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. 

Tretirane su lokacije Štrukovec (odvodni kanal koji prolazi kroz središte naselja), Mursko Središće (ribnjak Zalešće: lijevo od samog ribnjaka, kanal obrašten trstikom i manja graba s vodom iz kanala), Mursko Središće, Brezje (poplavna površina u dijelu Brezje iz smjera Murskog Središća prema Vratišincu, prva kuća u izgradnji sa lijeve strane nadalje, i manji kanal iza prve kuće), Pekelenica (poplavna površina na ulazu u Peklenicu iz smjera Vratišinca s desne strane, tretirana samo voda u šumi, ne i polje). 

Također se obaviještava javnost da će se uskoro pristupiti tretiranju odraslih komaraca na potrebnim lokacijama, isto u dogovoru s nadležnim institucijama.

Izvor: 3138