Gradovi i općine 06.09.2018. 08:46. Zadnja izmjena: 06.09.2018. 08:50.

Uz svečani program

Na radost učenika i svih mještana otvorena školska sportska dvorana u Orehovici

S početkom nove školske godine 308 učenika Osnovne škole Orehovica dobilo je dugo očekivanu školsku sportsku dvoranu koja je otvorena na prigodnoj svečanosti uz brojne uzvanike, mještane, učenike i djelatnike škole.

- Ova školska godina za nas je posebno bitna, zbog tri razloga: Prvi je što smo školsku godinu započeli u eksperimentalnom programu Škola za život gdje smo za 300 tisuća kuna nabavili pametne ploče, tablete i ostalu opremu. Drugi razlog je što obilježavamo 150 godina sustavnog obrazovanja u Orehovici, a treći otvorenje školske sportske dvorane, tim riječima svečanost je otvorio ravnatelj škole Željko Krištofić te zahvalio svima koji su omogućili završetak vrijedne investicije.

Župan Međimurske županije Matija Posavec u svom je govoru naglasio kako je ovo, nesumnjivo, veliki dan za Orehovicu, ali i značajni trenutak za obrazovanje u Međimurju jer smo završili jedan od investicijskih projekata koji se odvijaju u cijelom Međimurju. Danas nije potrebno puno govoriti, djela neka govore, a ova dvorana, zajedno sa školom, predstavlja jednu od najbolje uređenih dvorana u Međimurju. Dogradnja 6 učionica, opremljenost škole, prostorije za produženi boravak stvaraju pretpostavke kakve želim u svakoj školi u Međimurju, a to je jednosmjenska nastava. I na tome ćemo raditi i dalje. Draga djeco, mještani uživajte u ovoj dvorani, budite ponosni!, rekao je Posavec te čestitao svima koji su bili uključeni u sam proces izgradnje dvorane.

Učenici škole priredili su prigodni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Karolina Matjašec, mali zbor Osnovne škole Orehovica, recitatori Ida Hlapčić i Marino Horvat te na samom kraju, spletom međimurskih pjesama i igrama mladi folkloraši.

Simboličnim presjecanjem vrpce dvoranu su otvorili Ivo Sušec i Ema Krčmar, a dvoranu je blagoslovio generalni vikar Varaždinske biskupije monsinjor Antun Perčić i župnik župe Majke Božje Fatimske vlč. Damir Slamek .

Dvoranu su prvi isprobali odbojkaši OK Mladost Vularija i OK Međimurje Centrometal odigravši atraktivnu utakmicu.