Gradovi i općine 02.10.2016. 10:32. Zadnja izmjena: 02.10.2016. 10:40.

Općina Vratišinec

Načelnik "k'o terijer" po pitanju odlagališta otpada Močila kod Gornjeg Kraljevca

Jolanda Novak, vijećnica Općinskog vijeća Općine Vratišinec na prošloj je sjednici aktualizirala pitanje sanacije odlagališta otpada Močila. Kako ističe, prema njenim saznanjima i dostupnim informacijama, priča oko odlagališta je s Fondom za zaštitu okoliša završila 2011. godine, po isteku ugovora s izvođačem radova.

Kako je u posjed dobila dokumente koji o tome svjedoče, upitala je načelnika odakle planira namaknuti oko 500 tisuća kuna potrebnih za sanaciju. Načelnik Zdravko Mlinarić na to joj je odgovorio da priča još uvijek nije završena, već privremeno obustavljena, a glavni razlog obustave krije se u tome što Fond ne poštuje svoj dio dogovora. Premda je ugovoreno da će Fond dati 40% potrebnih sredstava, još uvijek nije podmirio svoj dio troškova od 97 tisuća kuna, koliko je vrijednost posljednjih radova.

Zbog toga im je prije nekoliko dana poslana i požurnica, pojašnjava načelnik ustrajan u tome da će Općina 60% ili čak više sredstava dobiti iz Fonda za zaštitu okoliša. Druga izgledna opcija jest dobivanje sredstava iz fondova Europske unije.

Uporan sam i ako treba bit ću kao terijer, zaključno je kazao Z. Mlinarić na temu sanacije Močile.