Gradovi i općine 30.07.2016. 05:30. Zadnja izmjena: 30.07.2016. 08:13.

U strahu od totalnog kolapsa

Nad autocestom policijski helikopter, na Goričanu dodatne snage

Počela je "kritična subota" na graničnom prijelazu kod Goričana. Prema svim najavama moguć je prometni kolaps. Počinju "ferragosto" i praznici u južnoj Njemačkoj, zbog Putinovog dolaska zatvara se dionica Ljubljana - Karavanke, a od Macelja do Maribora u tijeku su radovi. Hrvati, Slovenci i ostali stoga su vozačima kao najbolji pravac savjetovali upravo autocestu Goričan - Zagreb.

Kako doznajemo od Policijske uprave međimurske na granicu su stoga poslali dodatne snage Službenika za kontrolu prelaska državne granice. Dionicu od Goričana do Lučkog tijekom subote nadlijetat će MUP-ov helikopter. Na samoj autocesti povećan je i broj policijskih motociklista. U prvom dijelu dana bit će gužve u smjeru unutrašnjosti, dok se u drugom dijelu dana očekuju gužve na izlasku iz Hrvatske.

- U slučaju potrebe preusmjeravat ćemo promet i na stari granični prijelaz kod Goričana - kaže Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

Međimurski policajci prethodnih su dana održali sastanak s mađarskim kolegama, a uključili su se HAK i HAC. Pribavljene su i informacije od Slovenaca i Austrijanaca, sve s ciljem sprječavanja prometnog kolapsa. No savjet dana svakako je: "Ne idite na put danas ako baš ne morate!"

Zbog Putina u subotu prometni kolaps kod Goričana