Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

NEDELIŠĆE: 78 stipendija

Općina Nedelišće ima četrdeset jednog novog stipendista i stipendisticu s kojima su 31. siječnja potpisani ugovori. Načelnik Darko Dania, u prisustvu svoje zamjenice Ivanke Novak i potpredsjednice Općinskog vijeća Darinke Pergar, istaknuo je da Općina Nedelišće na ovaj način nastavlja ulagati u obrazovanje svojih mladih sugrađana.
- Stipendiranje je među najboljim investicijama koje ova Općina ima. Uvjeren sam da će vrijeme pokazati višestruku isplativost naobrazbe i kvalitetnog kadra koji će u Općini i Županiji nastaviti živjeti i raditi. U odnosu na prošlu godinu, broj općinskih studenata stipendista povećan je za deset. Svima vam želim uspješan studij i da po završetku u kratkom roku pronađete posao u struci. Pokušajte posao tražiti na području naše općine, ovdje posluju mnogi gospodarski subjekti koje poznaju Hrvatska, Europa i svijet. Trenutno su deficitarna zanimanja elektrotehnika, strojarstvo, farmacija, rehabilitacija i logopedija, rekao je, među ostalim, načelnik D. Dania.
S novim stipendistima, Općina Nedelišće stipendira ukupno 78-ero studentica i studenata. Od novih studenata, 32 ih je u preddiplomskom ostvarilo pravo na stipendiju prema uspjehu, sedmero u diplomskom prema uspjehu, a dvoje studenata ostvarilo sje pravo na osnovi socijalno-imovinskog statusa.
Iz općinskog proračuna, za nove stipendije bit izdvojene 193 tisuće kuna, za već postojeće 171 tisuća, odnosno - ukupno 364 tisuće kuna.
Mjesečni iznos stipendija za studij u Čakovcu i Varaždinu iznosi 300 kuna, za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj 500 kuna, a za studij u inozemstvu 600 kuna.

A. Ličanin

Izvor: 3068