Gradovi i općine 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

NEDELIŠĆE: Aktualac i 17 točaka

Dnevni red posljednje prošlogodišnje sjednice Općinskog vijeća Nedelišća sastojao se od sedamnaest točaka dnevnog reda. Zajedno s aktualnim satom, apsolvirane su u sat vremena. Ekspeditivnost vijećnika valja pripisati činjenici kako se radilo o dnevnom redu koji je obuhvaćao tek dvije okosnice, a sve oko toga bila je formalnost.
Prvo je prihvaćen rebalans proračuna za 2013. godinu o kojem je nezavisna vijećnica Dijana Posavec otvorila raspravu najavom da rebalans neće podržati, rekavši i sljedeće:
- Prihodi od poreza su dobri, a potpore iz drugih izvora financiranja iznosom se smanjuju. To je razlog rebalansu i mi smo na to već upozoravali, govorili smo da se ne radi dobro. Razdjel za dogradnju vrtića ponavlja se već pet godina zaredom. Planira se, pa se rebalansom briše i stavlja u iduću godinu. Ne podržavamo rebalans jer ni proračun nije dobro planiran.
Uz tri glasa “protiv”, rebalans je izglasan, pa će financijska godina za Općinu Nedelišće umjesto 21,9 milijuna kuna iznositi 18,7 milijuna hrvatskih novaca. Najviše su smanjene stavke kapitalnih potpora - za 2,7 milijuna kuna, i to zbog njihova izostanka s tri adrese: Fonda za zaštitu okoliša 100 tisuća kuna, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 2,170.000 kuna te Fonda za energetsku učinkovitost 440 tisuća kuna. (al)

Izvor: 3063