Gradovi i općine 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

NEDELIŠĆE: Biti vidljiv

Biti vidljiv, biti siguran moto je pod kojim Duško Nagrajsalović već godinama radi na projektu primjene osvjetljavajućih tijela - krijesnica, u prometu, osobito kod pješaka, rolera i biciklista. U suradnji s prometnom policijom Policijske uprave međimurske, proveo je i ideju koja je u nedelišćanskom Vrtiću Zvončić dobila svoje konture.
Mališani su izrađivali crteže na temu vidljivosti pješaka u prometu noću i propitivali kako bi se oni opremili da ih vozači po mraku vide. Najkreativnija vrtićka skupina u rješavanju ovih pitanja nagrađena je reflektirajućim prslucima, a ovih su je dana kreatori ideje i odabrali, posjetili u vrtiću i poučili ih kretanju u prometu. Nagrađena je skupina Mišeki čiji su se mališani radoznalo odijevali u reflektirajuće prsluke, proučavali trakice i krijesnice koje su također dobili na dar te s radoznalošću prilazili policijskom motoru.
Bilo bi dobro kad bi ovaj projekt podržala neka od osiguravateljskih kuća koje rade na našem području, čime bi akcija zadobila još veće okvire, kakve i zaslužuje. (AL)

Izvor: 3083