Gradovi i općine 22.05.2019. 07:43. Zadnja izmjena: 22.05.2019. 07:43.

Himna

Nedelišće dobiva svoju himnu, tekst se čuva u strogoj tajnosti

Nedelišćani će uskoro dobiti svoju himnu. Kako doznajemo, njeno je snimanje pri kraju te bi premijerno trebala biti izvedena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Nedelišća početkom lipnja u dvorani ATON-a. Iza svega stoji akademski glazbenik Dean Mošmondor iz Nedelišća. Uglazbio je tekst Ljerke Tkalčec, umirovljene nastavnice iz Nedelišća, a himnu je u studiju otpjevala mlada Tamara Korunek, također Nedelišćanka. Završni štih dat će Pjevački zbor Josip Vrhovski; čeka se još njihova pjevna dionica i himna će biti spremna za izvođenje.

- Ova himna je nešto sasvim drugačije. Tema je sve ono što je značajno za Nedelišće, od platane i velikog trgovišča... Otpjevana je na nedelskom dijalektu, sa čime se složilo 99 posto mještana u online anketi. Cilj je bio da svi mi koji radimo na njoj budemo iz Nedelišća, što smo i uspjeli, tako da će ovo biti nešto sasvim naše!, otkrio nam je Dean Mošmondor u kratkom razgovoru. Svi sudionici posao su odradili volonterski, platiti treba tek glazbeni studio u Belici u kojem se snima.

Pokušali smo iz Mošmondora 'izvući' i koji stih pjesme spjevane na nedelskoj kajkavštini. No, nije prošlo... I tekst i melodiju drži u potpunoj tajnosti do premijere. Otkrio nam je tek naziv. Logično, zvat će se Himna Nedelišću.