Gradovi i općine 11.01.2019. 08:03. Zadnja izmjena: 11.01.2019. 08:14.

Pitanje sa sjednice

NEDELIŠĆE: Prema Trnovcu se juri, pješaci u opasnosti!

U centru Nedelišća skreće se udesno, prema Gornjem Hrašćanu i Trnovcu. No, raskrižje je takvo da pravog skretanja u biti nema, već vozači koji dolaze iz smjera Čakovca ne trebaju ni usporiti. Zbog toga su u opasnosti pješaci koji kroče prijelazom na početku Ulice Martina Viljevca. Na ovaj problem u aktualnom satu zadnje sjednice Općinskog vijeća Nedelišća upozorio je vijećnik Franjo Cimerman.

- Na tom prijelazu opet je ozlijeđeno dijete. Problem je u tome što vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i čekaju da se uključe u promet glavnom cestom zakrče pješački prijelaz pa je on nepregledan. Spominjali ste rekonstrukciju, može li se išta poduzeti? - upitao je načelnika Darka Daniju. Načelnik mu je odvratio kako je žalostan što je opet ozlijeđeno dijete. 

- Moramo usuglasiti idejne projekte s Međimurskim vodama, još smo daleko od realizacije. Odmah ćemo im poslati zahtjev da se nešto napravi. Možda je ta "zebra" preblizu rasrkižju. Ovo nam je jedna od najkritičnijih točka u Općini - kazao je Dania.