Gradovi i općine 24.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

NEDELIŠĆE: Prijavite program za Drugi festival starijih osoba

 

U pripremi je program Festivala starijih osoba koji će biti održan od 1 do 3. listopada 2015. u Nedelišću. Organizatori su još uvijek otvoreni za predlaganje programa klubova i drugih organizacija kako bi upotpunili sadržaje Festivala.

- Klubovi za starije osobe pozivaju sve one koji se bave starijim osobama ili u kojima djeluju starije osobe, da nam prijave svoj program za sudjelovanje na Festivalu starijih osoba. Ovogodišnji će biti drugi po redu, lanjski smo održali u Nedelišću pa će tako biti i ove godine. Projekt je pokrenut prošle godine u organizaciji klubova za starije osobe koji trenutno djeluju u Nedelišću, Murskom Središću i Prelogu. Ovo je jedinstvena manifestacija na razini Hrvatske, a cilj joj je potaknuti druženje starije populacijei rješavanje njihovih svakodnevnih problema i potreba - kaže Andreja Rambrot koja vodi projekt klubova za starije osobe.

Za ovogodišnji festivalski program planiraju niz aktivnosti kao što su: izložba ručnih radova, dramske predstave, zborovi, folklorne izvedbe, tribina o pravima i potrebama starijih osoba, razmjena knjiga, tombola i sportske igre.

 

Poziv zainteresiranima za sudjelovanje je otvoren, a mogućnost kontakta je na telefonu broj 095 1971 478 ili na adresi "Klubovi za starije", Trg Maršala Tita 23, 40305 Nedelišće. (l)

Izvor: 3147