Gradovi i općine 14.10.2020. 10:59. Zadnja izmjena: 14.10.2020. 10:59.

Općina Nedelišće

[Nedelišće - Pušćine] U Goričici će raditi tristotinjak ljudi

- Završeno je infrastrukturno opremanje Gospodarske zone Goričica i u njoj će u dogledno vrijeme raditi tristotinjak osoba. Poduzetnicima je prodano svih deset parcela na 16,5 hektara koje smo dobili od države. A mi želimo i dodatnih 16,5 hektara pored, sve što je predviđeno prostornim planom. Već imamo upite od investitora za još šest hektara i podnijeli smo zahtjev za daljnju dodjelu zemljišta – kazao je Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće.

U Gospodarskoj zoni Goričica koja se prostire između Nedelišća i Pušćina u petak, 10. listopada dočekao je ministra gospodarstva Darka Horvata, kazavši da je ministarstvo mnogo pomoglo Općini u vezi sa zonom.

- Goričica je postala naša najveća gospodarska zona. Zemljište smo od države dobili 2014., a građevinsku dozvolu smo ishodili 2016. godine. Slijedila je prva faza infrastrukture, a prije 16 mjeseci potpisan je ugovor za drugu fazu koja je sad gotova. Za obje faze potrošeno je 13,3 milijuna, od čega na Općinu otpada 5,3 milijuna kuna. U drugoj fazi dobili smo 4,5 bespovratnih milijuna – kazao je načelnik Dania. Dodao je da je Metal Euro već sagradio pogon, b.t.c i Eko-terra su počeli s gradnjom, a na proljeće se očekuje i gradnja četvrtog pogona, dok ostali zasad još projektiraju.