Gradovi i općine 12.07.2018. 08:54. Zadnja izmjena: 12.07.2018. 08:54.

Općinsko vijeće

Nedelišće: Tko je zaslužan za povećanje proračuna?

Prvim izmjenama i dopunama proračun Općine Nedelišće je s 42,27 povećan na 45,07 milijuna kuna. Na sjednici, u četvrtak, 28. lipnja vijećnici nisu krili zadovoljstvo, a podršku je vladajućima pružila i oporba. Načelnik Darko Dania (SDP) objasnio je da se povećanje proračuna temelji na 12 projekata koji su Općini "prošli" u Zagrebu. To su, primjerice, energetska obnova vrtića, modernizacija javne rasvjete, odmorišta na biciklističkim rutama, obnova Trga Republike u Nedelišću, izgradnja biciklističke staze između Dunjkovca i Slakovca... 

Oporbeni vijećnik Franjo Cimerman (HDS) iskoristio je priliku da Daniu priupita daje li Nedelišću aktualna, HDZ-ova Vlada više no što je ikada davala Vlada Zorana Milanovića. Evo što je Dania odvratio: - Nikad nismo bili toliko uspješni u projektima. No, u vrijeme Vlade SDP-a nije bilo ni određenih mjera; dugo se čekalo raspisivanje mjera 7,2 i 7,4. Hvala ljudima u općinskoj upravi koji kvalitetno pripremaju sve te projekte. A razlika između te dvije Vlade je jedino u mjerama, kojih tada nije bilo, zanimljiv je odgovor načelnika.

Potom se uključila i oporbena Dijana Posavec te p(r)ozvala Danijinog zamjenika Željka Kacuna (HNS). - Pitam Kacuna je li ovih 12 aktivnih projekata rezultat vertikale vlasti HDZ-a i HNS-a, od Općine, preko Županije do Vlade RH? - kazala je. Kacun je stupio za govornicu i diplomatski kazao da se "može reći da ta koalicija, u određenoj mjeri, daje rezultate".

Cijepljenje i kastracija pasa

U romskom naselju Parag počelo je cijepljenje i kastracija velikog broja pasa koji nemaju vlasnika. Načelnik Dania kaže da posao obavlja čakovečki Bioinstitut, a platit će Ministarstvo poljoprivrede. U tu svrhu, pri rebalansu je u općinski proračun uvrštena stavka od 300 tisuća kuna. Prava računica znat će se tek kad posao završi.