Gradovi i općine 03.02.2019. 09:51. Zadnja izmjena: 03.02.2019. 09:51.

Odobreno!

NEDELIŠĆE: Za Goričicu stiže čak 6,5 milijuna kuna!

Dobro raspoloženje vladalo je nedavno u općinskoj upravi Nedelišća. Općina se javila na natječaj Ministarstva gospodarstva s projektom "Izgradnja osnovne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Goričica Nedelišće" te je u ponedjeljak, 21. siječnja stigla obavijest da su prošli. Odobreno je čak 4,91 milijun kuna europskog novca!

- Ovaj novac namijenjen je za završnu fazu izgradnje infrastrukture u Goričici. Asfaltirat ćemo prometnice, urediti staze i prilaze parcelama, postaviti javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju s lagunama. Slijedi potpisivanje ugovora s ministarstvom i nakon toga raspisivanje javne nabave. Moram spomenuti i veliku pomoć REDEA-e - kaže načelnik Darko Dania. Ukupna vrijednost projekta je 5,78 milijuna kuna te će preostali iznos pokriti Općina Nedelišće. 

No, to nije sve. Hrvatske ceste osigurale su novac i provele nabavu za izgradnju skretača u Goričicu. Proširit će se dionica državne ceste i izvesti posebne trake za skretanje. Već je izabran izvođač (Tegra), a vrijednost radova je 1,63 milijuna kuna. Zajedno, to je više od 6,5 milijuna kuna za Goričicu koje ne padaju na teret općinskog proračuna. Radovi će biti dovršeni tijekom ove godine. - Svih deset parcela u Goričici je prodano i ove godine zasigurno će se graditi barem dvije hale, a možda i više - kaže Dania. Riječ je pretežno o metalo i stakloprerađivačkim tvrtkama, a tu su i servis i prodaja traktora te računalnih pisača.