Gradovi i općine 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Nekretnine, grobovi, studenti...

Općinsko vijeće Domašinca imenovalo je povjerenstvo za procjenu nekretnina u vlasništvu Općine. Predsjedat će mu Dragutin Furdi, a članovi su Ivan Tot iz Vrtne ulice, u Domašincu i Ivan Tot iz Ulice Martina Pušteka. U slučajevima u kojima se procjenjuje i prodaje općinsku nekretninu načelnik može u povjerenstvo imenovati i predstavnika Porezne uprave i stručnjaka građevinske struke.(k)

DONJA DUBRAVA
Na grobovima branitelja
U povodu blagdana Svih svetih, izaslanstva Općine i UHVDR-a Ogranak Donja Dubrava, predvođeni općinskim načelnikom Draženom Miserom i predsjednikom Nevenom Lisjakom, na mjesnom groblju zapalili su svijeće kod groba prvog poginulog branitelja iz Međimurja Predraga Jurčeca. To su učinili kod središnjeg križa Kamenog raspela na mjesnom groblju. Svijeće su zapalili za svoje pokojne članove UHVDR-a, sudionike Domovinskog rata - Andriju Lisjaka, Andriju Vučenika, Franju Jančeca i Marka Feletara.(mg)

Općina Goričan raspisala je natječaj za studentske stipendije za akademsku 2013./14. godinu.
Glavno mjerilo u dodjeli stipendija bit će socijalno stanje studenta, a onda opći uspjeh u prethodnoj godini, osim za one koji su na prvoj godini studija. Tako će prednost imati oni koji već koriste stipendije, a uredno su ispunili obveze na studiju.
Općina će ove godine dodijeliti deset stipendija. Natječaj je otvoren do 20. studenoga.(k)

U Donjoj Dubravi tijekom naredna dva tjedna odvijat će se radovi na uređenju oborinske kanalizacije uz sam centar mjesta, iza crkve. Relacija obuhvaća nekoliko ulica, prvenstveno ulice Prilaz i Stari kraj koje se s problemom oborinske kanalizacije bore više desetljeća. Bit će postavljeni upojni bunari na više lokacija, a dio kanala bit će i zacijevljeno. Cijena radova zasada još nije utvrđena. Općina će radove platiti prema broju postavljenih betonskih elemenata i potrebnih zemljanih radova.(zč)

Izvor: 3055