Gradovi i općine 27.02.2018. 13:23. Zadnja izmjena: 27.02.2018. 13:32.

Obavijest

NEMA ODGODE: Čakovečke osnovne škole normalno rade!

Zbog vremenskih uvjeta, snježnih nanosa diljem Međimurja te činjenice kako zbog iznimno niskih temperatura na određenim lokacijama nije moguće kvalitetno očistiti prometnice, župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku o odgodi nastave u svim osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač. 

Za razliku od odgode nastave u većini škola, preko web stranice Grada Čakovca obavještavaju da će osnovne škole Grada Čakovca raditi normalno.

- Sve osnovne škole na području Grada Čakovca normalno rade, ceste i pješačke staze na čakovečkom području su očišćene te nema razloga za odgađanjem nastave. Nakon konzultacija s ravnateljima osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač odlučio je da se nastava u gradskim školama neće prekidati.

Naime, prilazi školama te prometnice na gradskom području su očišćene, autobusi koji prevoze djecu u nekim školama normalno voze, opskrba energentima je u redu, a nema ni izostanaka zbog nemogućnosti dolaska u školu. Stoga, nema opravdanih razloga za odgodu nastave.

Koncesionari Zimske službe na čakovečkom području i dalje će pojačano raditi kako bi očistili eventualne nove snježne nanose, a posebna će se pozornost posvetiti područjima neposredno uz škole. Ukoliko se vremenske prilike pogoršaju, u konzultaciji s ravnateljima osnovnih škola razmotrit će se postoje li opravdani razlozi za odgodu nastave.

Grad Čakovec osnivač je I., II. i III. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Kuršanec, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ Čakovec. -

Veselje za većinu školarca u Međimurju: U srijedu i četvrtak nema nastave!