Gradovi i općine 16.03.2018. 06:33. Zadnja izmjena: 16.03.2018. 06:37.

Zemljište

NK "Bratstvo" Preseka: Tko se boji predati Bratstvo Općini?

Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini Nogometnog kluba "Bratstvo" Preseka nije izglasan prijenos vlasništva nad nekretninama s kluba na Općinu Gornji Mihaljevec. Dio skupštinara bio je za, dio protiv, a najviše ih je bilo u nedoumici, tj. suzdržano. Naime, potrebno je provesti legalizaciju, kao i energetsku obnovu objekta. No, navodno, neki strahuju od imaginarne situacije u kojoj se Općina gasi, tj. potpada pod neku od susjednih općina. Tako bi i Bratstvo postalo vlasništvom Nedelišća ili Štrigove...

- Doista nema smisla razmišljati na taj način. Svi su drugi objekti u vlasništvu Općine, osim Bratstva. Mi sami nikako ne možemo provesti legalizaciju i energetsku obnovu. Premala smo sredina i nemamo novca za to. Vjerujem da će ovaj prijedlog proći na idućoj skupštini. Razgovarali smo nakon skupštine na kojoj prijedlog nije prošao i blizu smo rješenju - kaže Bojan Jambrović, predsjednik Bratstva.

U tome ga podržava i načelnik Goran Lovrec, kojemu Bratstvo i nije prijeko potrebno, jer je dodatna briga za Općinu, ali shvaća da jedino tako mogu poboljšati uvjete za igranje nogometa. Nogometni teretni i objekt Bratstva nalaze se u Badličanu, iako su službeno registrirani na susjedno naselje Preseka. Riječ je o jednom od terena na kojem treniraju i djeca uspješne Škole nogometa Petica iz brojnih okolnih naselja. Zbog djece ponajprije, Bratstvu su potrebni bolji uvjeti. Zemljište na kojem su izgrađene svlačionice prije 30-ak godina darovala su dva mještana. Od istih tih mještana prije 7-8 godina kupljeno je zemljište za proširenje igrališta.