Gradovi i općine 18.09.2018. 08:13. Zadnja izmjena: 18.09.2018. 08:14.

Potpisan Ugovor

Nova škola u Pribislavcu bit će gotova do početka nove školske godine?

U prostorima Općine Pribislavec potpisan je Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje nove Osnovne škole „Vladimira Nazora“ u Pribislavcu. Ukupna vrijednost ugovora je 19.238.566,62 kn s PDV-om. Temeljem provedenog javnog natječaja posao je povjeren Zajednici ponuditelja „Međimurje PMP“ d.o.o. i „Đurkin“ d.o.o. u čije su ime Božidar Žvorc i Maja Đurkin Međimurec, potpisali ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

- Sretna sam i ponosna što smo nakon dužeg vremena riješili sve prepreke i izazove i što će, sukladno obećanju koje sam dala svojim mještanima, nova Osnovna škola u Pribislavcu biti konačno završena. Započeli smo gradnju prije dvije godine, a u idućih godinu dana ćemo je dovršiti, rekla je načelnica Općine Višnja Ivačić, istaknuvši kako je ovaj projekt dugogodišnja želja i san Pribislavca, ne samo zbog boljih uvjeta za 3 200 mještana nego i zbog revitalizacije dvorca grofa Feštetića koji je spomenik kulture nulte kategorije, a za koji se već rade planovi i projekti njegove daljnje funkcije. U narednih nekoliko godina očekuje se povećanje broja učenika zbog proširenja građevinske stambene zone u općini Pribislavec i doseljavanja mladih bračnih parova na područje općine Pribislavec.

Ravnatelj Osnovne škole Bruno Matotek, naglasio je kako Osnovnu školu Vladimira Nazora, Pribislavec trenutno pohađa 280 učenika o kojima brine 50-ak zaposlenika. Izgradnjom nove školske zgrade i  školske sportske dvorane poboljšali bi se uvjeti rada i odvijanja nastave, a samim time i  omogućio  povratak učenika u matičnu školu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanja ugovora o izvođenju radova na nastavku izgradnje nove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu rekao je kako je do sada u projekt izgradnje škole uloženo 7 milijuna kuna. - Općina je osigurala zemljište i u suradnji s Međimurskom županijom osigurala komunalnu infrastrukturu u vrijednosti od 977 508,98 kn. Sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja od 5 244 429,74 kuna započela je izgradnja škole. Izvedeni su temelji i zidovi škole, a natkriven je i manji dio objekta. Iznos od 19 238 566,62 kuna financirat će tako da je 15 milijuna kuna osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će ostatak od 4 238 566,62 kune osigurati Međimurska županija. Očekujem da će izvođači radova poštivati rokove i da će škola biti završena do početka nove školske godine, rekao je Posavec.

Potpisivanju ugovora nazočili su, uz spomenute, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenik načelnice Kruno Kamenić i općinski vijećnici.