Gradovi i općine 14.08.2019. 08:16. Zadnja izmjena: 14.08.2019. 08:17.

Radovi u tijeku

Nova školska zgrada u Pribislavcu dovršena bi mogla biti već do jeseni

Dugogodišnji san o novoj zgradi Osnovne škole Pribislavec sve je bliže svojem ostvarenju. Nedavno je u Čakovcu potpisan ugovor o izvođenju radova na vanjskome uređenju školske zgrade, čime njezina izgradnja ulazi u završnu fazu i otvorenje se može očekivati već tijekom jeseni. Ugovor o izvođenju radova, vrijedan 2,2 milijuna kuna, u ime Međimurske županije potpisao je župan Matija Posavec, a u ime izvođača, čakovečke tvrtke Tegra predsjednik Uprave tvrtke Ivan Kolarić. Potpisivanju su prisustvovali i načelnica Pribislavca Višnja Ivačić i njezin zamjenik Krunoslav Kamenić.

Ugovoreni radovi obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, odvodnju, prometnu signalizaciju te završne radove na vanjskom uređenju, uz izgradnju prometnice s parkiralištem.

- Glavnina posla je odrađena, a za preostale radove nedostaje nam oko šest milijuna kuna, rekao je župan Matija Posavec te naglasio da se paralelno s vanjskim radovima počinje i s unutarnjim uređenjem kako bi nova zgrada što prije mogla primiti učenike.