Gradovi i općine 15.01.2020. 11:21. Zadnja izmjena: 15.01.2020. 11:24.

Goričan

Novi čvor autoceste završiti će se prije roka

Radovi na projektu rekonstrukcije spoja na graničnom prijelazu u Goričanu, autocesta A4- Zagreb – Goričan – granica Republike Mađarske, u punom su jeku. Projekt obuhvaća rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, izgradnju novog nadvožnjaka s novim proširenim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti, kao i izlaz s autoceste u svim smjerovima. Bit će napravljena i nova rasvjeta, dodat će se prometna oprema i signalizacija te će se izmjestiti i zaštititi postojeće instalacije.

Izvođači radova su tvrtke Colas Hrvatska d.d., i TEGRA d.o.o., a vrijednost investicije je 24 milijuna kuna. Projekt će biti gotov prije početka turističke sezone, što je nekoliko mjeseci kraće od predviđenog roka. Radove su nedavno obišli župan Međimurske županije Matija Posavec i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, nakon čega su održali radni sastanak s voditeljem projekta Borom Brnićem.

Stjepan Baranašić je istaknuo kako ulaganja Hrvatskih autocesta u dijelu koji prolazi kroz Međimursku županiju obuhvaćaju i obnovu asfaltnog sloja, a priprema se i projekt zelenog prolaza za divljač preko autoceste. Župan Posavec je pohvalio brzinu izvođenja radova i napomenuo kako će se izgradnjom punog čvora poboljšati lokalna prometna povezanost. Na novom čvoru će se postaviti i novi stupovi javne rasvjete dok će se postojeći donirati općinama i gradovima.

Tijekom 2019. godine autocestom je kroz Međimursku županiju prošlo 5 milijuna i 560 tisuća putnika i 150 tisuća kamiona.