Gradovi i općine 16.08.2017. 22:07. Zadnja izmjena: 16.08.2017. 22:09.

Mario Tomašek

Novi načelnik Općine Domašinec: Raditi znam, a za izgled mi brine supruga!

Općina Domašinec spada među nekoliko međimurskih Općina čiji su žitelji na nedavnim lokalnim izborima za svog predstavnika izabrali neko novo lice. Na mjesto načelnika Općine Domašinec izabran je 35-godišnji Mario Tomašek (HSS). Rođeni Domašinčanin u političke vode ušao je 2003. godine, a samo dvije godine nakon toga postao je predsjednik HSS-a općine Domašinec. Od 2009. do 2013. godine bio je vijećnik Općinskog vijeća Domašinca te kasnije odradio mandat u Županijskoj skupštini Međimurske županije. Diplomirani inženjer prometa posao načelnika odlučio je obnašati volonterski, s obzirom da je jedna od odgovornih osoba u privatnom obiteljskom poduzeću koje zapošljava 35 osoba.

U izbornu utrku upustio se, kaže, jer je došlo vrijeme da Općina Domašinec doživi promjene. - Domašinec je nekada imao udruge koje su bile čak i europski poznate. Sad smo po tom pitanju zaspali. Nastala je neka siva atmosfera, ljudi su se počeli povlačiti. To nam je bio znak za uzbunu. U glavni fokus svog djelovanja stavlja oživljavanje udruga i kreiranje sadržaja i javnih prostora koji bi Domašinec učinili ugodnijim mjestom za život. Ključna stvar u tome je izgradnja školske dvorane koja će, tvrdi, započeti iduće godine.

- Ako projekt ne prođe preko mjere koju smo prijavili, pronaći ćemo neko drugo rješenje. Nije to tako velika investicija za Općinu kakva je Domašinec, a potrebna nam je jer će podići prividni standard općine. Roditelji više neće morati voziti svoju djecu na sportske aktivnosti u druga mjesta, naglašava domašinečki načelnik.

Žena drži konce

Uz sav posao i obaveze koje ima, novi domašinečki načelnik uspješno usklađuje poslovni i privatni život. Supruga Melita s kojom ima dvanaestogodišnju kćer Niku i osmogodišnjeg sina Florijana, velika mu je podrška.

- Pošto naša firma posluje na području cijele Hrvatske, obitelj je navikla na užurbani tempo. Sve je ostalo isto, samo supruga malo više brine o meni otkako sam postao načelnik. Vodi računa o mojom obavezama, gdje se moram pojaviti...Pazi na raspored, ali i na moj izgled. Nama muškima je svejedno što stavimo na sebe, zato tu ona uskače, priznaje Tomašek.