Gradovi i općine 15.07.2020. 10:20. Zadnja izmjena: 15.07.2020. 10:21.

Turizam

Novi planovi Turističkog centra Goričan

Nakon otvaranja cestovnog čvorišta i osposobljavanja Regionalnog turističkog centra na samom graničnom prijelazu stvoreni su temeljni preduvjeti za razvijanje dodatne vrijednosti turističke destinacije regije.

Stručni ljudi, kreativnost i dobra volja ključ su uspjeha u bilo kojem segmentu razvoja a posebice turističke usluge i proizvoda. Tome svjedoči i sastanak koji je održan 9. 7. 2020. u Regionalnom turističkom centru. Istome su prisustvovali načelnik općine Goričan Mario Moharić, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županija REDEA Sandra Polanec Marinović sa svojim suradnicama te voditeljica Regionalnog turističkog centra na graničnom prijelazu Goričan Jelena Berečić. Teme sastanka su bile strateške naravi i vezale su se za osmišljavanje novih atrakcija koje su ključne kako za područje graničnog prijelaza kao strateške pozicije tako i cijele regije u smislu dolaska gostiju. Kao jedan od turističkih potencijala je i prostor karaule, bivše vojarne koja je uspješno dobivena na korištenje u ruke Općine.

Dodatno osvježenje samome sastanku bio je gospodin Stanko Magić koji je svojom novom aplikacijom za turizam dao dodatni doprinos koji ide u korak s razvojem turističkog proizvoda i usluge. Aplikacija je user friendly i služi kao poveznica turistima, posjetiteljima ali i lokalnom stanovništvu te svim turističkim dionicima. Sama aplikacija biti će postavljena kao pilot projekt u Regionalnom turističkom centru koji će, nakon što se završi probni period u kojem će se još raditi na razvoju aplikacije, biti pozitivan primjer za sve buduće turističke dionike koji će je poželjeti koristiti.

Zaključak održanog sastanka je da će se u daljnjem periodu detaljno razrađivati ideja oko turističke atrakcije koja će biti razlog skretanja gostiju s autoceste i zadržavanja istih u granicama cijelog Međimurja. Također, graditi će se priča oko izrade plana i financijske konstrukcije koja će biti temelj za buduće ulaganje u ovaj projekt.

Oko aktualnosti svih navedenih projekata moći ćete čitati u našim daljnjim obavijestima.

Izvor: ss