Gradovi i općine 18.05.2017. 07:28. Zadnja izmjena: 18.05.2017. 07:30.

Aquacultural

Novim toplicama u Draškovcu Međimurje će postati jaka točka zdravstvenog turizma

U Velikoj vijećnici Međimurske županije potpisan je ugovor za projekt težak čak 30 milijuna eura, od čega po 10 milijuna eura obuhvaća svakog partnera iz triju država Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Intenzivno se radi na zajedničkom europskom interregionalnom programu Aquacultural, koje će kandidirati nakon današnje svečanosti, a koji će uvelike doprinijeti razvoju zdravstvenog turizma diljem Međimurja, u Draškovec dovesti nove terme, a u Prelog uređenje Marine na jezeru HE Dubrava. Pritom većinu sredstva, oko 9 milijuna participiraju Terme HC odnosno tvrtka AAT Draškovec, dok Grad Prelog i Turistička zajednica Međimurske županije oko 1 milijun eura.

„Vjerujemo da će do 2020. godine ovo prekogranično područje u pogledu zdravstvenog turizma biti preporođeno i da ćemo postati jedna zaista jaka točka zdravstvenog turizma u Europi“, rekao je pritom u predstavljanju projekta Rudi Grula, voditelj Ureda TZ Međimurske županije.

„Ovo je jedna poruka da Međimurska županija i njena turistička zajednica žele ulagati u donje Međimurje jer realizacijom ovog projekta na području Draškovca dobit ćemo moderne toplice, imati geotermalnu elektranu i na taj će se način razvijati cijelo donje Međimurje, od poljoprivrednih proizvođača do gospodarstva, razvoja samog grada Preloga kao središta, ali i do Marine Prelog, što će potaknuti naš turizam, stvoriti nas i profilirati kao konkurentnu regiju. Time ćemo privlačiti nove investicije i postati jedno veliko gradilište uz projekte iz europskih sredstava“, zaključio je Posavec.