Gradovi i općine 20.03.2020. 09:37. Zadnja izmjena: 20.03.2020. 09:41.

Svim mještanima općine

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Vratišinec

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, Stožer civilne zaštite Općine Vratišinec dužan je osigurati kontakt (telefon ili e-mail) na kojem će građani moći upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima. Sukladno navedenom obavještavaju se mještani Općine Vratišinec da sva svoja pitanja vezana uz koronavirus mogu uputiti na broj telefona: 040/866-966 ili putem e-maila: [email protected]. Stožer civilne zaštite Općine Vratišinec donio je Odluku kojom je odlučeno da će Stožer u suradnji s operativnim snagama DVD-a Vratišinec i Gornji Kraljevec pomoći osobama starije životne dobi (65+), nemoćnima i bolesnima u nabavci namirnica, lijekova i slično. Ukoliko je bilo kome potrebna pomoć molimo vas da kontaktirate Jedinstveni upravni odjel Općine Vratišinec na broj telefona: 040/866-966, a djelatnice Općine Vratišinec vaš će poziv preusmjeriti Stožeru CZ odnosno dobrovoljnim vatrogasnim društvima. U pomoć će vam doći članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava koje ćete vrlo lako prepoznati jer su isti prilikom nabavke lijekova, namirnica i slično, dužni nositi službenu radnu vatrogasnu odoru, zaštitnu masku i rukavice.

Nadalje obavještavamo Vas kako je na snazi Odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se na rok od 30 dana obustavlja rad određenih djelatnosti. U Općini Vratišinec s radom nastavljaju Metss i Kitro trgovine, ljekarna, doktor, dentalna ordinacija i pošta. Na području cijele Općine Vratišinec zatvoreni su frizerski saloni. Također zatvoreni su i ugostiteljski objekti Mirage i Royal.

Restoran Royal vrši dostavu gableca od ponedjeljka do petka do 12 sati. Narudžbe se primaju do 11 sati. Dostava hrane vikendom (petak/subota/nedjelja) od 16 do 21 sat.

Svete mise u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa neće se održavati do daljnjega.

Molimo sve da izbjegavaju dječja igrališta na području Općine Vratišinec kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece i roditelja na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe. Zbog novonastale situacije vezane uz koronavirus do daljnjeg se odgađa podjela bonova za umirovljenike povodom Uskrsa O novoj podjeli mještani će biti pravovremeno obavješteni.

Nadalje Stožer civilne zaštite apelira na sve mještane da prate obavijesti, naputke i odluke svih nadležnih tijela, da se pridržavaju svih naputaka vezanih uz samoizolaciju, da se drže preporuka za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja. Molimo mještane da se prilikom dolaska u bilo od koju institucija (bolnica, doktor, ljekarna, policija, pošta, prostori općine i drugo) pridržavaju svih uputa i preporuka s ciljem očuvanja vlastitog i tuđih života. Sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na službenim internetskim stranicama Općine Vratišinec (www.vratisinec.hr) i na društvenim mrežama - facebook page Savjeta mladih Općine Vratišinec i dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Općine.