Gradovi i općine 02.11.2019. 09:21. Zadnja izmjena: 02.11.2019. 09:22.

Obilježen blagdan Svih Svetih

U prigodi blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Mihovljanu.

Izaslanstva Ministarstva obrane predvođena voditeljem područnog odsjeka za obranu Vladom Hranjecom, Ministarstva branitelja predvođena voditeljem Odsjeka za branitelje Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji Franjom Kovačićem, Policijske uprave Međimurske sa načelnikom Ivanom Sokačem uz nazočnost brojnih predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u zajedničkoj molitvi odana je počast hrvatskim braniteljima i svim preminulima iz Međimurja.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Međimurske županije predvođena županom Matijom Posavcem, Skupštine Međimurske županije sa predsjednikom Mladenom Novakom i grada Čakovca predvođena gradonačelnikom Stjepanom Kovačem.

„Ususret blagdanu Svih Svetih na ovaj način pokazujemo zahvalnost i poštovanje svim sugrađanima koji nisu više s nama a koji su tijekom svog života ostavili veliki trag. S posebnim pijetetom prisjećamo  se naših branitelja koji imaju posebno mjesto u našim srcima i u našim životima. Hvala im na svemu, neka im je vječna hvala i slava.“, kazao je župan.

Molitvu je kod središnjeg križa predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Željko Železnjak.