Gradovi i općine 29.06.2016. 07:51. Zadnja izmjena: 29.06.2016. 08:17.

Svečana sjednica

Obilježen Dan Općine Belica - kraj s pozitivnom poduzetničkom klimom

U subotu, 25. lipnja održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Belica kojom je obilježen Dan Općine. Ovaj kraj nadaleko je poznat po proizvodnji krumpira i u tom segmentu čini svojevrsnu hrvatsku bazu obzirom da brojne poljoprivredne tvrtke ovdje proizvode gotovo 55 tisuća tona krumpira.

No, ovu Općinu krasi još mnogo toga, a prije svega vrlo mali broj nezaposlenih zbog pozitivne poduzetničke klime kojom se omogućuje otvaranje velikog broja tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što posljedično dovodi do novih radnih mjesta. Upravo zbog toga, ovaj kraj postaje sve pogodniji za život mladih, zbog čega ne čudi što je u Belici po sastavu jedno od najmlađih općinskih vijeća u cijeloj županiji. U Općini se aktivno radi na stalnom privlačenju novih investicija, provođenju projekata i stvaranu uvjeta za lakše poslovanje s čime je posebno zadovoljan načelnik Općine Zvonimir Taradi. 

„Najveća investicija u ovoj godini je dogradnja Dječjeg  vrtića Belica u iznosu od 2,5 milijuna kuna uz pomoć europskih fondova, zatim rekonstrukcija javne rasvjete i izgradnja pješačko-biciklističke staze u Belici. Dugoročno se očekuje izvedba kanalizacije, kao dio šire aglomeracije, a za općinu su također iznimno važni projekti navodnjavanja i komasacije“, kazao je Taradi i dodao kako je u svemu tome vrlo bitna podrška županijske vlasti s kojom općina već tradicionalno njeguje partnerski odnos.

S time se složio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pohvalio rad načelnika i svih njegovih suradnika i naglasio kako je ovo dokaz da su nam općine itekako potrebne.

Povelja Međimurske županije u rukama Limene glazbe Belica

Ovu priliku Posavec je iskoristio kako bi Limenoj glazbi Belica uručio posebno županijsko priznanje u povodu 110. obljetnice djelovanja za sve što je napravila za Općinu, cijelo Međimurje, pa i Hrvatsku. Nakon županovog iznenađenja, uslijedila je dodjela javnih priznanja i Grba općine Belica udrugama i pojedincima koji su to zaslužili svojim radom i doprinosom za Općinu. Tako su priznanja uručena KUD-u „Belica“, UG „Gardruža“, Josipu Prekupcu i Zlatku Furdiju, dok su ovogodišnji dobitnici zlatne plakete Limena glazba Belica, NK „Radnički“ Gardinovec i Udruga umirovljenika Belica.