Gradovi i općine 22.02.2018. 07:16. Zadnja izmjena: 22.02.2018. 07:17.

Tužno sjećanje

Obljetnica pogibije policajca Željka Murka: 'Nije bilo te sile koja bi ga zaustavila'

U ponedjeljak, 12. veljače obilježena je 15. godišnjica pogibije Željka Murka, policajca iz Mihovljana kojega je ubio odbjegli pljačkaš banke Marsel Budimir. Predstavnici brojnih institucija i udruga položili su vijence i upalili svijeće kod njegova groba te kod spomen-ploče na društvenom domu u Mihovljanu, gdje je održan komemorativni skup, kao i na mjestu pogbije kod Gornjeg Kuršanca.

U šumarak nadomak Drave, s dva vozila stigli su predstavnici Policijske uprave međimurske i Željkove matične Postaje prometne policije. S njima se dovezla i udovica Kristijana Murk. Upalila je svijeću i položila ružu te su se minutom šutnje prisjetili žrtve koju je dao njen suprug, ali i ona sama sa sinovima te suprugovim roditeljima Josipom i Anom. Tragičnog dana Željko Murk imao je 33 godine. Stariji sinovi Renato i Filip nakon tragedije oboljeli su od epilepsije. Najmlađi Fran, u vrijeme očeve pogibije imao je tek nešto više od godine dane, te je operiran zbog tumora. Svaki tjedan roditelji su ga vozili na kontrole u Zagreb.

- Bilo je to užasno vrijeme, Željko poginuo, a djeca bolesna. Nasreću, sinovi su danas zdravi i dobro su. Drago mi je što se ljudi i danas sjećaju moga supruga. Nije mi lako kad su obljetnice, puno je tu osjećaja. Što se tiče pogibije, ne krivim nikoga. Bio je to splet okolnosti, iako me prvo mučilo zašto je morao ići na taj način. No, nije bilo te sile koja bi ga zaustavila. Neki im je građanin rekao da je prošla osoba s torbom, spazili su ga i potrčali za njim. A baš se smirio, govorio je da ga "ne bude valjda netko na cesti upucao kad je već prošao ratište", ispričala je Kristijana Murk za list Međimurje.