Gradovi i općine 09.03.2016. 09:33. Zadnja izmjena: 09.03.2016. 12:14.

Djeca zapjevala uzvanicima

Obnovljeni prostori vrtića „Žibeki“ u Pribislavcu

U Pribislavcu je završena obnova objekta dječjeg vrtića čiji je vlasnik Općina, dok u zgradi djeluje područni odjel privatnog čakovečkog vrtića „Žibeki“ koji polazi 65 djece. 

Tim je povodom u utorak, 8. ožujka priređena svečanost kojoj su uz ostale uzvanike prisustvovali općinski čelnici te međimurski župan Matija Posavec. Sanacijom je bila obuhvaćena unutrašnjost objekta – izvedeni su građevinsko obrtnički radovi te je uz ostalo postavljena nova termo i hidro izolacija. Investicija je ukupno koštala 528.413 kuna pri čemu je 339.000 kuna izdvojilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostalo Općina.

"Objekt je izgrađen 1988. godine i otada se u njega malo ulagalo. Obnovu je inicirao predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat, projekt smo prošle godine aplicirali prema ministarstvu, ishodili sredstva, a izvođači radova su svoje odradili brzo i kvalitetno", kazala je u prigodnom obraćanju načelnica Pribislavca Višnja Ivačić uputivši riječi zahvale na dobroj suradnji i ravnateljici Aniti Caban kao i osnivačici vrtića Ljubici Železnjak. Objekt je blagoslovio pribislavski župnik velečasni Tomislav Kos, a zadovoljstvo realizacijom projekta izrazio je i župan Posavec. Mališani su za uzvanike otpjevali nekoliko pjesama, a na kraju svečanosti nije izostalo ni međusobno darivanje s obzirom na to da je bio Dan žena.