Gradovi i općine 14.07.2019. 07:46. Zadnja izmjena: 14.07.2019. 07:46.

Dan općine

Obnovljeni vrtić najljepši dar mještanima općine Male Subotice

Dvotjedno slavlje povodom dana općine Male Subotice doseglo je prošlog vikenda svoj vrhunac u petak, 5. srpnja, kad je u domu kulture održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a prethodilo joj je otvorenje obnovljenog i dograđenog Dječjeg vrtića Potočnica.

Svečarske govore započeo je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, istaknuvši kako je upravo otvorenje Vrtića dokaz da je Mala Subotica mjesto dostojno za život svakog čovjeka.

- Nakon puno godina mladim ljudima osigurana je nova dodatna kvaliteta, a Vrtić po prvi put ima i jasličku skupinu. No, bez ljudi, sve te silne investicije, izgradnja i kvalitetna podrška nemaju nikakav smisao. Zato želim ovom prigodom zahvaliti svim članicama i članovima, vodstvima brojnih udruga koji svakodnevno unose život i živost u našu sredinu, poručio je Križaić.

Načelnik Valentino Škvorc osvrnuo se na ostvareno u proteklih godinu dana, te je među najvažnijim projektima, uz Vrtić, izdvojio rekonstrukciju javne rasvjete, te raskrižja kod Mandlina, dugogodišnje prometne crne točke. Za sve su projekte značajna sredstva osigurana iz europskih fondova, a istom dinamikom planira se i dalje.

- Spreman je projekt izgradnje dnevnog boravka za starije i slabije pokretne osobe, izgradnja pješačko-biciklističke staze od Palovca do Strelca, uređenje središta Strelca, te zaobilaznice od groblja do industrijske zone, kao i šetnice uz Trnavu, nabrojio je načelnik samo neke od daljnjih planiranih ulaganja, uz nadu da će uskoro započeti i radovi na dugoočekivanoj obnovi sustava odvodnje aglomeracija Podturen i Podbrest.

Na uspješnom vraćanju novca iz europske blagajne općinskom je vodstvu čestitala i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, posebno pohvalivši udruge koje su, kazala je, uvijek spremne na suradnju i Međimurje redovito u najboljem svijetlu predstavljaju na državnoj i međunarodnoj razini.

Nagrade najzaslužnijima

Na svečanoj su sjednici nagrađeni najzaslužniji mještani,  pa je općinski grb dodijeljen pateru Christophu Hornu (zahvalio se pismom), Puhačkom orkestru općine Male Subotice i Nogometnom klubu Dinamo Palovec. Zahvalnice su uručene Ljekarni Petek, Kristijanu Srpaku i Karate klubu Mala Subotica, a nisu zaboravljeni ni mladi koji su nagrađeni za uspjehe na natjecanjima i u školovanju: Aida Trstenjak, Ema Marčec, Sara Novak, Lovro Farkaš, Filip Novak, Ivo Maček, Melani Miljančić, Eli Hrgović, Tin Hrgović, Nikola Horvat, Iva Blažona, Marko Blažona, Dječja folklorna skupina KUU Zvon, Mihael Mezga, Doroteja Cerovec, Lana Pintarić, Štefan Granatir, Franjo Križaić, Petra Piknjač, Eva Trstenjak, Karla Taradi, Filip Cirkvenčić, Petra Furdi i Lana Agejev.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su malosubotički puhači i tamburaši, pobjednica ovogodišnjeg Najglasa Osnovne škole Tomaša Goričanca Julija Matić, školska bubnjarska skupina, te Krunoslav Lajtman i Martina Sabljak.