Gradovi i općine 27.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Odbijena integracija u javni vodoopskrbni sustav

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak uputio je  dopis u "Međimurske vode" 16. studenog – na inicijativu vijeća mjesnih odbora Hlapičine i Križovca – da se  integriraju lokalni vodovodni sustavi tih naselja u sustav javne opskrbe vodom javnog poduzeća "Međimurske vode", ukoliko za to postoje zakonske (i tehničke)  mogućnosti. D. Srpak je tražio od "Međimurskih voda" da se o tom prijedlogu - kao jedini ovlašteni pružatelj vodnih usluga vodoopskrbe u Međimurskoj županiji o prijedlogu očituju. 

 

Iz "Međimurskih voda" u Grad Mursko Središće stiglo je prošlog tjedna očitovanje u kojem se vrlo jasno daje odgovor na pitanja koja su mještani Hlapičine i Križovca postavljali i zapravo zaključuje tim očitovanjem daljnja rasprava, a direktor Vladimir Topolnjak, dipl.ing. kaže: "Međimurske vode" d.o.o. kao javni isporučitelj vodnih usluga, ne prihvaćaju prijedlog, kako se navodi, za integraciju lokalnih vodovoda u naseljima Hlapičina i Križovec u sustav javne vodoopskrbe kojim upravljaju Međimurske vode d.o.o., niti za to ima zakonske osnove, niti ekonomskog odnosno svrsishodnog ili bilo kojeg drugog opravdanja.                

                                       

U naseljima Hlapičina i Križovec izgrađen je javni sustav vodoopskrbe, na koji se mogu priključiti svi mještani ovih naselja i na koji su se u većoj mjeri i priključili mještani naselja Križovec, a u manjoj mjeri i mještani naselja Hlapičina, a oni mještani koji to još nisu učinili, dužni su se priključiti na izgrađeni javni sustav vodoopskrbe u skladu s odredbama Zakona o vodama i Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine, koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Mursko Središće, a Međimurske vode d.o.o. dužne su pružati vodne usluge svim građanima na svome uslužnom području pod jednakim uvjetima...                                                                       

 

Izvor: 3161