Gradovi i općine 26.03.2019. 08:04. Zadnja izmjena: 26.03.2019. 08:05.

Potrebna edukacija

Održan seminar: Javnost često ne prepoznaje diskriminaciju!

U okviru provedbe aktivnosti iz Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije 2017.-2019. godine te Programa provedbe Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj 2014. - 2020. godine, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Međimurskom županijom održao je u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine seminar na temu „Diskriminacija u području rada i zapošljavanja“.

Dosadašnja istraživanja pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i pučke pravobraniteljice pokazuju da postoji visok stupanj diskriminacije u društvu, kako je rekla izv.prof.dr.sc. Snježana Vasiljević, profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu koja je prisutne informirala o nedostacima pravnog okvira u praksi: „Nužno je osvijestiti potrebu dodatne edukacije s područja suzbijanja diskriminacije na tržištu rada, a pri tome je važna uloga akademske zajednice da obrazuje nove kadrove i osvještava javnost koja često ne prepoznaje diskriminaciju kao takvu.“

Kroz teme seminara obuhvaćeno je nekoliko mjera iz spomenutog Akcijskog plana i Strategije, gdje je Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nositelj provedbe mjera, a kao sunositelji određeni su Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora te udruge sindikata više razine i socijalni partneri. 

Sudionike seminara pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo da je Međimurje jedna od najtolerantnijih i najhumanijih sredina što dokazuju brojni pokazatelji.

O konkretnoj situaciji i stanju na terenu u Hrvatskoj govorila je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu mr.sc. Iris Gović Penić koja je prikazala odluke u kojima su radnici uspjeli dokazati da je u pozadini njihovog neizbora na neko radno mjesto bila prisutna neka vrsta diskriminacije: „Sve više je sporova koji se tiču diskriminacije te je postotak takvih sporova u proteklih 20 godina znatno povećan. Osobe koje ulaze u diskriminacijski spor nažalost još uvijek moraju računati da postoji velika vjerojatnost da izgube spor, no u običnim radnim sporovima omjer uspjeha radnika se kreće oko 85%, dok u diskriminacijskim sporovima 50% sporova završava u korist radnika.“